szerző:
hvg.hu

Nagy lépés a konvergencia felé a világ első Ubuntu rendszerű tabletje, legalábbis ezt állítják róla gyártói.

A Canonical (akinek a neve a világ első, majd második ubuntus okostelefonjához kapcsolódik) ezúttal egy tablettel rukkolt ki, amely a világ első, ilyen rendszert futtató táblagépe.

A hivatalosan bejelentett Aquaris M10 Ubuntu Edition nevű eszközt a régi partner, a spanyol BQ készítette. Gyártói szerint az eszköz nagy lépés a konvergencia felé, ugyanis az Ubuntu teljesen érintős és hagyományos PC-módban is megállja a helyét, azaz mind a Windows 10-zel, mind az iOS-szel (Androiddal) konkurálhat.

©

Az Aquaris M10-nek 10,1”-es a kijelzője, 1,5 GHz-es, négymagos MediaTek processzor dolgozik benne. A 8,2 mm vastag tablet súlya 470 gramm.

A Canonical bejelentése szerint az Aquaris M10 az első a konvergáló eszközök sorozatában, azaz újabb hardverekre is számíthatunk a jövőben. Mindenesetre a világelső ubuntus tabletet a barcelonai MWC-n nézheti meg közelebbről is a nagyközönség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!