szerző:
hvg.hu

Ha Windows 10-et használ, és szeretné kihasználni a legnépszerűbb üzenetküldő szolgáltatásait, akkor ennek már semmi sem áll az útjába.

Örömmel fogadták a felhasználók, amikor tavaly januárban megjelent a WhatsApp kliens asztali gépükre (pontosabban a Chrome böngészőhöz), hiszen ettől kezdve már a PC-jükön is tudnak ingyen csevegni és telefonálni bárkivel. Hamarosan a Safari, az Opera és a Firefox következett, azonban aki a Windows 10-zel együtt érkező Edge böngészőt használta, az kimaradt a jóból, legalábbis ha nem alkalmazott valamilyen fejlesztői eszközt, amely emulálta a Chrome-ot vagy a Firefoxot.

Az persze várható volt, hogy a Microsoft is lépni fog, azonban hosszú hónapoknak kellett eltelniük addig, hogy Redmondból végre jelezték, elkezdtek együttműködni a WhatsApp-pal. Most végre eredmény is van: Edge böngészővel is lehet használni az üzenetküldőt.

©

A bevezetés persze fokozatos, így nem egyszerre működik mindenkinél, mi mindenesetre már Edge alól tudtuk használni az üzenetküldőt, a WhatsApp Webet.

Ehhez az Edge böngészőből kell megnyitni a WhatsApp hivatalos oldalát,majd ott előtűnik egy QR kód. A telefonunkon nyissuk meg a WhatsAppot és a Beállításoknál keressük meg a WhatsApp Web lehetőséget. Az alkalmazás engedélyt kér, hogy hozzáférjen a kameránkhoz, és mi már szkennelhetjük is be a QR kódot. Ettől kezdve Edge alatt is használható a WhatsApp.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!