szerző:
hvg.hu

A hagyományos, kétdimenziós körözési fotóknál profibb módszert vezet be a japán rendőrség. Mivel elég praktikus, idővel alighanem mindenhol elterjed majd.

Sokszor hiába készít tisztán látható felvételt a biztonsági kamera egy bűnözőről, ha oldalról veszi, nem, vagy csak nehezen lehet felismerni a körözési fotója alapján. A tokiói rendőrség most ezt szeretné orvosolni: egy olyan speciális adatbázis kiépítésébe kezdtek, amely segítségével a jövőben a jelenleginél sokkal eredményesebben lehetne azonosítani a bűnözőket – írja a BBC.

©

Az egyenruhások a jövőben nem 2D-s, hanem 3D-s felvételeket készítenek a gyanúsítottakról. Ez utóbbi előnye, hogy a fotókat rá lehet igazítani például a biztonsági kamera felvételén látott arcra, így könnyebben mehet a beazonosítás is. A 3D-s kamerákat a japán főváros mind a 102 rendőrkapitányságán felszerelik, a rendszert pedig a tervek szerint áprilisban élesítik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!