szerző:
hvg.hu

Meglepő kijelentést tett Tim Cook egy múlt heti Apple-rendezvényen: beszivárognának az Android-világba.

Egy múlt heti cupertinói Apple-rendezvényen, sok egyéb mellett, Tim Cook azt is felvetette az egybegyűlt alkalmazottaknak, hogy nem idegen tőlük a gondolat: Apple-appokat jelentetnének meg a rivális platformra, Androidra.

Már volt ilyen próbálkozás: az Apple Musicot (amely tavaly novemberben landolt a Google Playben) egyfajta tesztnek szánták, hogy lemérjék, mekkora az érdeklődés az Android-világban egy ilyen „betolakodó” app iránt.

Az Apple Music már ott van a Google Playben
©

Az Apple-vezér arról ugyan nem beszélt, hogy milyen appokra gondol, de szavai kapcsán azonnal megindultak a találgatások a tech-világban. Többen, köztük az Andoid Authority is úgy véli, a valószínűsíthető lehetőségek közé tartozna egy sor iCloud-szolgáltatás, a naptártól kezdve egészen a jegyzetekig. Az iMessage is logikus választásnak tűnhet. Az Apple Payről is beszélnek, itt azonban megfontolandó kérdéseket vet fel a biztonság.

Mindenesetre, ha komolyak az Apple ilyen irányú tervei, meglehetősen bonyolult helyzetben találhatja magát. A Google és a Microsoft ugyanis már régebb óta keményen törekszik arra, hogy szoftverei minél több platformon elérhetők legyenek, míg az Apple sokáig megmaradt saját, zárt ökoszisztémájában. Most pedig, hogy kilépne onnan, egy csomó konkurens szoftverrel találja szemben magát, és kérdés, mekkora lesz a kereslet az – amúgy tényleg jól csengő – nevével fémjelzett appok iránt az androidosok körében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!