szerző:
hvg.hu

A Google böngészője mostantól nem csak a vírusosnak azonosított oldalak esetében jelez, hanem arra is figyelmeztet, ha egy letöltésre szolgáló gomb mögött vélhetően nem az van, mint amit ígérnek.

Az asztali számítógépekre kiadott Chrome már régóta szól – még a weboldal megnyitása előtt –, ha úgy gondolja, hogy éppen egy vírusos oldalt próbálunk elérni, december óta pedig az androidos Chrome is képes erre. A biztonsági megoldás most mindkét platformon, számítógépeken és telefonon is még jobb lett.

A Google szakemberei ugyanis bevették a problémás körbe azokat a kamu hirdetéseket, melyek arra figyelmeztetnek, hogy elavult a rendszerünk és azonnal töltsük le az ott elérhető szoftverfrissítéseket – a Chrome ezután jelzi, ha úgy ítéli meg, hogy ez csak egy kamu figyelmeztetés, amit leokézva nem az ígért program töltődik majd le a gépünkre.

©

A Google háttérrendszerei által veszélyesnek ítél helyzetekben a fentihez hasonló figyelmeztetés látható a böngészőben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!