szerző:
hvg.hu

Nincs is kínosabb annál, mint amikor a városban járva szólít a természet, de nincs illemhely a közelben, vagy legalábbis nem tudunk róla. Ilyenkor jöhet jól az alábbi alkalmazás.

Turistáskodáskor külföldön, de akár a hazai nagyvárosokban is nagy segítség lehet a Flush Toilet Finder app, ami éppen azt tudja, mint amit a neve mutat. Feltünteti a közeli nyilvános illemhelyeket, és ez bizony jól jöhet szorult helyzetben.

Az app adatbázisában mintegy 190 ezer nyilvános WC szerepel, a világ számos városát érintve, és nemcsak Budapest, hanem jó pár magyar város is benne van a – kereshető – adatbázisban. Persze az app sem mutatja az összes illemhelyet, viszont a felhasználó is jelezheti, ha valamelyik kimaradt volna, így bővülhet a WC-kereső tudása.

©

Az illemhelyeket kis ikonok mutatják a térképen, és ha valamelyikre rákattintunk, látható, hogy ingyenes vagy fizetős megoldásról van-e szó, illetve hogy a mozgássérültekre is gondoltak-e. Az illemhelyek értékelhetők is, így akár meggondolhatjuk a használatukat. Az app talán legpozitívabb vonása, hogy netkapcsolat nélkül is kereshetünk vele nyilvános WC-ket.

A Flush app iOS-re és Androidra is elérhető.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!