szerző:
hvg.hu

Új szakaszába érkezett a háború a filmipar és a legnagyobb kalózoldalak között. Ez utóbbiak újabb hadműveletbe fogtak, és a felhasználók most letöltés nélkül, közvetlenül a böngészőjükből nézhetik az (illegális) tartalmakat.

A világ legnagyobb streaming oldalává válhat a legendás kalózoldal, a The Pirate Bay, adta hírül a TorrentFreak. Ebben a tervében nincsen egyedül, egyre több oldal tervezi ugyanis, hogy egy böngésző plugin felhasználásával úgy teszik lehetővé a felhasználók számára a filmek, sorozatok nézését, hogy nem kell hozzá letölteni olyan alkalmazásokat, mint a uTorrent vagy a Vuze, amelyek a torrentek letöltésében segítettek.

Ez a bizonyos plugin a Torrent Time, amelyről legelőször a megújult Popcorn Time kapcsán hallhattunk. Akkor a Popcorn Time Online adminisztrátora úgy jellemezte, hogy a pluginnak köszönhetően először lehet lejátszani szinte minden videoformátumot remek minőségben.

A Popcorn Time Online után a Pirate Bay is adoptálta a Torrents Time-ot, a Kickass Torrents is hasonlókat tervez, sőt a Videomax.is és a Torrentproject.se is használja már az új technológiát.

©

A legnagyobb persze a The Pirate Bay, és az oldalán, a videotorrentek mellett meg is jelent a Torrent-Time link, a Stream It! (BETA) felirat mögött. Erre kattintva telepíthető a plugin (akárcsak a Popcorn Time online esetében), illetve az installáció előtt még a felhasználó eldöntheti, hajlandó-e fizetni VPN-ért. Ha ezután megvannak a peerek, és elég tartalom töltődött be, közvetlenül elindulhat a filmnézés.

A The Pirate Bay tehát a világ második legnagyobb torrentoldalából (a KAT áll az első helyen) a világ legnagyobb streaming portáljává avanzsálhat át. Most izgalmas igazán a kérdés: mit tud erre lépni a filmipar és a jogvédők?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!