szerző:
hvg.hu

Új szakaszába érkezett a háború a filmipar és a legnagyobb kalózoldalak között. Ez utóbbiak újabb hadműveletbe fogtak, és a felhasználók most letöltés nélkül, közvetlenül a böngészőjükből nézhetik az (illegális) tartalmakat.

A világ legnagyobb streaming oldalává válhat a legendás kalózoldal, a The Pirate Bay, adta hírül a TorrentFreak. Ebben a tervében nincsen egyedül, egyre több oldal tervezi ugyanis, hogy egy böngésző plugin felhasználásával úgy teszik lehetővé a felhasználók számára a filmek, sorozatok nézését, hogy nem kell hozzá letölteni olyan alkalmazásokat, mint a uTorrent vagy a Vuze, amelyek a torrentek letöltésében segítettek.

Ez a bizonyos plugin a Torrent Time, amelyről legelőször a megújult Popcorn Time kapcsán hallhattunk. Akkor a Popcorn Time Online adminisztrátora úgy jellemezte, hogy a pluginnak köszönhetően először lehet lejátszani szinte minden videoformátumot remek minőségben.

A Popcorn Time Online után a Pirate Bay is adoptálta a Torrents Time-ot, a Kickass Torrents is hasonlókat tervez, sőt a Videomax.is és a Torrentproject.se is használja már az új technológiát.

©

A legnagyobb persze a The Pirate Bay, és az oldalán, a videotorrentek mellett meg is jelent a Torrent-Time link, a Stream It! (BETA) felirat mögött. Erre kattintva telepíthető a plugin (akárcsak a Popcorn Time online esetében), illetve az installáció előtt még a felhasználó eldöntheti, hajlandó-e fizetni VPN-ért. Ha ezután megvannak a peerek, és elég tartalom töltődött be, közvetlenül elindulhat a filmnézés.

A The Pirate Bay tehát a világ második legnagyobb torrentoldalából (a KAT áll az első helyen) a világ legnagyobb streaming portáljává avanzsálhat át. Most izgalmas igazán a kérdés: mit tud erre lépni a filmipar és a jogvédők?

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!