szerző:
hvg.hu

Okostelefonon és számítógépen keresztül szabályozhatóvá válnak a Milwaukee ütvefúrói és csavarbehajtói. Tudják, hogy ki, mikor mire használja őket és szólnak, ha eljött a szervizelés ideje.

A szerszámgyártó One-Key névre keresztelt ingyenes digitális platformjához tartozó alkalmazások lehetővé teszik a kéziszerszámok pontos nyilvántartását, és követik azok elhasználódását. Emellett az egyes vezeték nélküli fúró- és ütvefúró-csavarozókhoz előre konfigurált, gombnyomásra aktiválható profilok hozhatóak létre, melyek megkönnyítik a munkavégzést, és csökkentik az esetleges túlterhelésből fakadó selejtet.

A gyártó közlése szerint a One-Key alkalmazások 2016 során több lépcsőben válnak elérhetővé. Az első negyedévben a Milwaukee új M18 Fuel fúró- és csavarbehajtó gépeivel együtt a szerszámvezérlés (Tool Control) mutatkozik be. Ez teszi lehetővé, hogy a szerszámokhoz olyan egyedi profilokat lehessen létrehozni, melyek különböző nyomatékot és sebességet állítanak be hozzájuk. A profilok közül ezután a szerszámon található gomb megnyomásával választható ki az aktuális feladatnak megfelelő.

©

Ezután a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül is elérhető, szintén ingyenes készletnyilvántartás (Inventory Management) jelenik meg, melynek segítségével a vállalkozások részletes adatokat tárolhatnak minden szerszámukról, beleértve a más márkájú darabokat is. Az alkalmazásban a szerszámokhoz hozzá lehet rendelni a számlákat, a beszerzési és a javítási költségeket, és a munkavezetők beállíthatják, hogy az adott darabot melyik munkavállaló hol használja. Mivel a frissítések folyamatosan szinkronizálódnak minden eszközön, az adatok könnyen megoszthatóak a különböző szerelési helyszínek és a központi iroda között.

Az eszközriport (Tool Reporting) alkalmazás a második negyedévben, az elsősorban villamosművek által használt a M18 Force Logic 6T elektronikus krimpelőkkel fog bemutatkozni. A szerelők valós időben tölthetik majd fel a bekötések eredményére vonatkozó adatokat, melyekből egyedi jelentések nyerhetőek ki. Annak érdekében, hogy biztosítsa a szerszámok folyamatos rendelkezésre állását, az alkalmazás ezenkívül nyomon követi a felhasználást, és figyelmeztet az aktuális szervizelésre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!