szerző:
hvg.hu

Az LG maga tette közzé, mondhatnánk, szivárogtatta ki új csúcstelefonjának, az LG G5-nek egy érdekes jellemzőjét.

Az LG egy sokatmondó GIF-et tett ki Facebook-oldalára. A kép új telefonjának, az LG G5-nek a kijelzőjét mutatja, pontosabban azt, hogy bizonyos információk megmaradnak rajta, miközben a többi telefon elsötétül.

Ezt tehát hivatalos közlésnek vehetjük: az LG G5 megkapja az Always ON funkciót, azaz bizonyos információk, mint a pontos idő és a dátum (az említett GIF-en a LG MWC előtti sajtókonferenciájára utalnak), illetve a különféle értesítések mindig láthatók a képernyőn. Egyébként úgy hírlik, a Samsung is hasonlóra készül a Galaxy S7 és S7 edge esetében.

©

Az LG kijelző megoldása nagyon hasonlít az LG V10 másodlagos kijelzőire, úgy is lehetne mondani, hogy annak teljes képernyős változata. Ami érdekes, az LG – a Samsung AMOLED kijelzőjétől eltérően – LCD-t használ, aminek viszont nagyobb a fogyasztása, ami rossz hatással lehet az akkumulátorra. Azonban úgy hírlik, hogy az LG egy másodlagos kis energiaigényű kijelzőt használ majd a főképernyő felett, ezzel kíméli az akkut. Ez a kijelző ugyanis csak egy kis területet világítana meg, azaz pont ideális lenne az Always ON számára.

Az is érdekes kérdés, hogy vajon ki- és bekapcsolható lesz-e ez a funkció, ha a felhasználó maga szeretne dönteni az akku kíméléséről. Február 21-én ez is kiderül majd. a G5 többi jellemzőjével egyetemben, és pár órával később várhatóan a Galaxy S7-ről is megtudhatunk mindent.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!