szerző:
hvg.hu

Januári beharangozása után valóban megérkezett mobil eszközökre is egy igazi játékklasszikus.

Még az év elején megígérte a Square Enix, hogy hamarosan letölthető lesz mobileszközökre a Final Fantasy IX, és most valóban meg is jelent a játék az App Store-ban (iPhone-ra és iPadre) és a Google Playben.

A játékot eredetileg a Sony ikonikus PlayStationjére adták ki, és akkora siker lett, hogy mára az egész világon vannak elkötelezett rajongói. Miközben folyamatosan készültek az újabb és újabb részek, a fejlesztő sokat dolgozott azon, hogy – immár a mai kihívásoknak megfelelően – olyan szempontból is új életet leheljen a játékba, hogy az ott lehessen a felhasználók zsebében is.

A most megjelent mobiljáték az eredeti tartalom és játékmenet mellett újdonságokat, új kihívásokat is hozott, ezek már használják a mobilok modern hardvereinek és kijelzőinek lehetőségeit.

©

Nem hallgathatunk azonban a játék negatívumairól sem. Nagyon sok tárhelyet (több mint 2 GB) foglal, és 16.69 dollárt (6076 forintot) kell fizetni érte, ami önmagában nem olyan nagy pénz, de máris elgondolkodtató, ha figyelembe vesszük, hány ingyenes és egyébként nagyon jó játék van az alkalmazásboltokban. Ráadásul ez az ár most kedvezményes, és csak február 21-ig él. Ezzel együtt aki – érthetően – a játék szerelmesévé vált, a mobilján sem hagyhatja ki.

A Final Fantasy IX futtatásához iOS 7-re vagy fejlettebb változatra, illetve legalább Android 4.1-re van szükség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!