szerző:
hvg.hu

Belegondolt már, hogy hány értékes perc vagy óra megy el munkaidejéből facebookozással, vagy más, a dolgához nem kapcsolódó oldal böngészésével? Ha igen, és túl soknak érzi, ez az ingyenes szolgáltatás megszünteti a káros szokást.

A facebookozás a YouTube-videók nézegetése és még megannyi weboldal kínál jobbnak tűnő időtöltést munkaidőben, de előbb-utóbb úgyis rá kell vennünk magunkat, hogy otthagyjuk a chatelést, a kihívásos régi képek lájkolását és minden mást, ami szórakoztatóbb a feladatok végzésénél. A Simple Blocker Chrome-bővítménnyel nem előbb, hanem azonnal így történik, csak rajtunk múlik, hogy beállítsuk. A szolgáltatással ugyanis pofonegyszerűen lehet blokkolni honlapokat, hogy a dolgunkra koncentráljunk.

Telepítés után a logójára kattintva meg is nyithatjuk, majd a bal oldali mezőbe minden sorba külön-külön bemásolhatjuk vagy beírhatjuk azon weboldalak URL-jét, amelyeket blokkolni szeretnénk. Ha ez megvan, akkor két kattintásra van mindez: először a "Save Blocklist" feliratra kell klikkelni, majd felül bekapcsolni a "Main Power Switch" funkciót.

©

Ennél persze radikálisabb megoldásra is lehetőség van, hiszen ezzel ugyan blokkoljuk az adott oldalak elérését, de bármikor kikapcsolhatjuk ezt. Ha mindenképp online önmegtartóztatásra van szükség, akkor a "Sleep Timer" lehetőségnél órában és percben meg kell adni, hogy meddig legyenek blokkolva az oldalak, aztán pedig lejjebb görgetve kipipálni a "Block the Chrome Extensions Menu" lehetőséget.

Ezzel ugyanis a megadott időre eltűnik a Simple Blocker megnyitási lehetősége, így nem lehet visszavonni az időzítést – tehát jól meg kell gondolni, mit és mennyi időre tiltunk le. A legalsó lehetőség kipipálásával még jelszavas megerősítést is adhatunk a blokkoláshoz és annak feloldásához.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!