szerző:
hvg.hu

Csak egy képet kell feltölteni, és a szolgáltatás jó eséllyel beazonosítja, milyen fajta kutya látható rajta.

Újabb területen vetette be objektumfelismerő technológiáját a Microsoft. Az algoritmussal készített korábbi, emlékezetesebb szolgáltatás fotó alapján tippeli meg a képen lévő(k) életkorát, most pedig a kutyafajtákat azonosítja a technológia.

©

A kipróbálásához ezen az oldalon kell a kutyánkról készült fotónkat feltölteni, a “Use your own photo” gombbal. Ekkor a háttérben elindul az objektumazonosító rendszer, a beolvasott adatok alapján a mesterséges intelligencia megpróbálja kitalálni, milyen fajta kutyáról is van szó.

Ahogy az ember életkorát megtippelő oldal esetében is történt, legtöbbször jól azonosítja a kutya fajtáját a szolgáltatás, de természetesen itt is vannak néha (vicces) mellélövések.

Nem tudjuk eldönteni: ez most talált vagy mellément?
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!