szerző:
MTI

A Beatles egykori tagja, Paul McCartney csütörtökön jelentette be, hogy rövid kísérődallamokat írt a Skype hangulatjel-készletéhez.

A zenész szerint elsősorban a Valentin-napi üzenetek hangulatjeleihez szerzett aláfestő dallamokat a népszerű videó- és hanghívásokat teljesítő szolgáltatás számára. Paul McCartney a saját internetes oldalára feltett videóban úgy fogalmazott: "elsőre azt gondoltam, hogy ez egy furcsa feladat ... azután eszembe jutott, hogy tudod mit, miért is ne? Valami vicces, szép és új".

A felvételen a zenész munka közben látható stúdiójában, ahol 20 emodzsi számára gyárt ultrarövid kísérőzenéket, amelyek között találhatóak keményebb gitár-, valamint inkább éteri hatást keltő xilofondallamok is.

Paul McCartney elmondta: élvezetesnek, azonban egyben nagy kihívásnak érezte a projektet, "mert hirtelen rájössz, hogy egy érzés zenei előadását kevesebb, mint öt másodpercbe kell sűrítened". Mint fogalmazott, a legnehezebbek a flörtölést és a pirulást kifejező emodzsik voltak.

A 73 éves rocklegenda szerint a munka egy hatalmas keresztrejtvény megoldásához volt hasonló, ugyanakkor remek zenei gyakorlást jelentett számára. A zenei kísérletezgetésre régóta nyitott zenész, aki legutóbb Kanye Westtel és Rihannával rögzített közös dalt, saját bevallása szerint maga is használ hangulatjeleket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!