szerző:
hvg.hu

Lassan már több mint egy éve várunk a Google részekből összerakható telefonjára. Lehet, hogy tablet lesz belőle?

A Google Project Ara néven futó moduláris, azaz összerakható telefonját nagyon várja a világ, és nem csak a keresőóriás neve miatt. Egy ilyen, részekből összeállítható készülék ugyanis egyszerűen frissíthető, elég egy-egy alkatrészt cserélni ahhoz, hogy a legújabb technológiai vívmányok ott legyenek a zsebünkben.

Az összelegózható telefon azonban egyre csak késik, s tavaly nyáron közölte a Project Ara mögött álló csapat a Twitteren, hogy 2016 előtt ne is számítsanak rá a felhasználók.

Most viszont érdekes specifikációk tűntek fel a GFXBenchen, a Project Ara név alatt. Ez az eszköz (A8A01) azonban semmiképp sem mondható telefonnak, ugyanis 13.8”-es a kijelzője, azaz egy nagyobb tabletről lehet szó.

©

Az 1920 x 1080p-s megjelenítőjű eszközbe Qualcomm Snapdragon 810 chipkészlet és Adreno 430 GPU kerül. A GFXBenchen 3 GB RAM-ról írnak, azonban a belső tárhely (10, illetve 25 GB) nem tűnik túl soknak. Két kamera is lesz a tableten, a gyengébbik 0,3 MP-es, az erősebb 4,8 MP-es, amúgy valamennyi fontos szenzor is benne lesz az Android 6.0 Marsmallow-t futtató készülékben. Az eszközről valószínűleg májusi I/O fejlesztői konferenciáján rántja majd le a leplet a Google.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!