szerző:
Papós Tamás

Az iPhone-osoknak fizetni kell érte, de Androidra ingyen jelent meg ez a remek hangulatú, addiktív és nagyon szép játék, amely egy éve minden fontosabb díjat és mértékadó techoldal elismerését elnyerte.

E sorok írója egyszer sokáig játszott vele, aztán letörölte, aztán újra telepítette, és az elejéről indulva megint sokáig játszott vele – ez csak egy szubjektív ízelítő, de sokan tanúsíthatják: az Alto's Adventure egy igen addiktív játék. Szinte napra pontosan egy éve jelent meg az iPhone-ra és iPadre 2,99 euróért letölthető változat, és rengetegen rákattantak, ugyanis egy nagyon egyszerű, végtelen, gyönyörű és – főként télen – hangulatos játékról van szó.

Mindezek után örömmel adunk hírt arról, hogy a játék megjelent Androidra is, ráadásul ingyen. Hogy mitől ilyen népszerű a játék? Nos, attól is, ami a GIF-en látszik, de azért ennél jóval többről van szó.

Amint látható, egy snowboard játékról van szó, ezért különösen meglepő, hogy minden fontosabb díjat és mértékadó techoldal elismerését elnyerte, hiszen ennél népszerűbb sportágak is vannak. Az élmény viszont magával ragadó, ez főként a grafikának, az egyszerű használatnak, és talán a zenének is köszönhető, bár utóbbi egy idő után unalmas is tud lenni.

A lényeg viszont, hogy több főhőssel játszhatunk, az első természetesen Alto, akivel el kell indulni egy végtelen hegyoldalon és minden akadályon átugratni, minél több érmét szerezni, minél több lámát elfogni, extra képességeket (gyorsítás, repülés, pénzmágnes, sisak, sérthetetlenség, láma kürt) összegyűjteni.

A játékmenet egyszerűbb nem is lehetne: a haladáshoz nem is kell nyomni semmit, hiszen magától csúszik Alto – vagy később más, sokkal jobb főhősünk, akiket egy adott szintmennyiség teljesítése után szerezhetünk be. Két dolgot tehetünk: a képernyő gyors megnyomására ugorhatunk, ha pedig hosszan ott tartjuk az ujjunkat, akkor szaltózni is lehet, akár duplán és triplán is, ha ehhez elég nagy lejtőhöz érünk vagy ugratóról kezdjük.

©

A terepen néha sietnünk is kell, hiszen olykor felébresztünk egy vadőrt, aki el akar kapni. Például ilyenkor jön jól az ugratás – amellett, hogy minden trükkért pontot kapunk – hiszen egy szaltó után földet éréskor felgyorsulunk egy időre.

Amikért pedig akár hetekig is el lehet lenni a játékkal, azok a feladatok. Szinteket ugyanis úgy tudunk ugorni, hogy mindegyikben három feladatot kell teljesíteni. Mivel sokféle elem (ugratók, szakadékok, kövek, jégpálya, erdő stb.) van a játékban, elég sokféle feladatot is tudunk kapni. Például megadják, hogy ezen a szinten kétszer kell ugratóról jégpályára szaltóznunk, három duplaszaltót kell bemutatnunk egy pályán belül, illetve reggeltől estig ki kell bírnunk esés nélkül.

Utóbbi persze nem szó szerint értendő, egyhuzmamban nem kér tőlünk órákat a játék. Arról van szó, hogy az időjárási körülmények gyorsan változnak és az idő is pörgősen halad, így egy hosszabban teljesített pálya esetén akár több napot is snowboardozhatunk. Napfelkelte, hó, eső, vihar, napsütés váltja egymást, ezért is olyan szép és hangulatos az Alto's Adventure. A bemutató videó ezt jobban illusztrálja, érdemes megnézni.

És hogy miért kellett várni egy évet az androidos megjelenésre? Ebben a cikkben megkapja a válaszokat.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!