szerző:
hvg.hu

Szoftveresen helyrehozhatatlan állapotba kerülnek az iPhone-ok, ha egy bizonyos dátumra állítják be őket. Senki ne próbálja ki.

Furcsa hibáról szóló felhasználói beszámolókat szúrt ki a Szifon.com. Ennek előidézéséhez mindössze annyit kell tenni, hogy a készülék dátumbeállítását 1970. január 1-jére állítjuk, majd kikapcsoljuk a telefont. És itt vége is: ezután már nem fog elindulni a telefon. A legközelebbi bekapcsoláskor már csak az Apple logójának megjelenítéséig jut el a készülék, az iOS operációs rendszer nem töltődik be, még resetelés után sem.

Ahogy arra a Szifon.com felhívja a figyelmet, az iPhone 5s és újabb mobilokat érintő problémára jelenleg nem létezik szoftveres megoldás, így csak megelőzni lehet: például jelkódzárral védeni a képernyőt, hogy mások ne tudják pár másodperc alatt “viccből” padlóra küldeni a telefonunkat.

Akivel már megtörtén a baj, az keresse fel az Apple valamelyik hivatalos szervizelő partnerét.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!