szerző:
hvg.hu

Egy most nyilvánosságra hozott Apple-szabadalom iPhone-irányító modullá lényegíti az Apple okosóráját.

Vitathatatlanok az Apple Watch előnyei, de sokakat még mindig nem győzött meg arról, hogy ott a helye a csuklókon, de talán egy most nyilvánosságra került szabadalom változtathat ezen.

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala által csütörtökön közzétett szabadalom egy olyan megoldást ír le, amelyben az Apple Watch a környezeti zajok alapján szabályozza az iPhone hangerejét.

Ha zajos környezetben van valaki, sokkal hangosabban csenget a telefon, illetve az értesítések is erősebben szólnak, míg ha csend van valaki körül, akkor a telefon is visszavesz, és csak diszkréten figyelmeztet a beérkező hívásokra, sms-ekre, értesítésekre.

©

Mivel az Apple Watch a felhasználó testén (azaz a csuklóján) van, állítólag sokkal pontosabb lehet, mint az iPhone-ba épített, hasonló célú mechanikák, amelyeket könnyen becsaphat, ha a telefon valakinek a zsebében vagy a táskájában lapul. Mint minden szabadalom a kezdeti fázisban, egyelőre ez is inkább csak egy jó ötlet, azt még nem tudni, konkrétan mikor kerül be az Apple Watch-ba.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.