szerző:
hvg.hu

Az MSI legújabb, elsősorban játékosoknak ajánlott notebookját különleges technológiával ruházták fel.

Az új MSI-notebook a GT72S G Tobii névre hallgat, és a tájékozottabbak ebből már ki is találhatják, mi a különlegessége. A Tobbi Technology ugyanis már 2013-ban felhívta magára a figyelmet a világ első szemmel irányított ultrabookjával. Az a gép ugyan még messze nem volt tökéletes, azonban az eltelt évek alatt sokat fejlődött a szemkövetéses technológia is.

Az MSI is felhasználta a Tobii szabadalmaztatott technológiáját, és az eredmény egy egészen különleges számítógép, vagy ahogy az MSI fogalmaz: a világ legfejlettebb játékra szolgáló notebookja.

A beépített szemkövetésnek köszönhetően a fényviszonyoktól függetlenül befolyásolhatja a felhasználó a képernyőn lévő objektumok mozgásait. Ha valamelyikre meredten néz, akkor tulajdonképpen ránagyít, mozgathat is objektumokat, sőt ha elfordítja a fejét a képernyőtől, akkor szünetelteti a játékot.

©

A gép kompatibilis a Windows 10-zel és a Windows Hellóval is, azaz használójának nem kell jelszót megjegyeznie, hiszen az arcáról felismeri a notebook. Ami a specifikációkat illeti, a 17,3”-es kijelzőjű gépben hatodik generációs Intel Core i7-6820HK processzor és GeForce GTX 980M grafikus kártya dolgozik 8 GB-nyi GDDR5 memóriával. Színes háttérvilágítású SteelSeries billentyűzete van, és Nahimic hangtechnológia gondoskodik az önfeledt játékélményről.

Sajnos az új MSI-notebook nem olcsó, a Tom Clancy”s The Division játékkal együtt 2600 dollárba kerül. A Tobii weboldalán megtekinthető, mely játékok használják ki a szemkövetéses technológiát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!