szerző:
hvg.hu

Viszonylag alacsony a szelfizéshez köthető halálesetek száma, de annyi sajnos már van belőlük, hogy statisztikát lehessen vezetni róluk.

Az önfotózás közben történő halálesetek – melyek előfordulását a Priceonomics a Google Hírek alapján vizsgálta, 2014-re visszamenőleg – legtöbbször magas helyekről történő lezuhanással függnek össze. Szintén gyakori a helyzet, hogy a szelfit készíteni próbálók vízbe fulladnak, harmadik helyen pedig a szelfizéshez köthető vonatbalesetek állnak.

©

Megvizsgálták a szelfizéshez kötött halálhírekben szereplők életkorát is. A Priceonomics adatai alapján úgy néz ki, hogy a szelfihez köthető halálesetek közel kétharmadában a 19-23 éves korosztály érintett.

©

Az összesítésben az országok szerinti listát India vezeti, majd Oroszország és az Egyesült Államok következik. Az orosz belügyminisztérium a helyzet láttán tavaly nyáron már kampányt is indított, melyben elég egyértelmű táblákkal magyarázzák el, hogy hol nem szabad(na) szelfizni.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!