szerző:
hvg.hu

A Torrents Time nevétől hangos mostanság az internet sötétebb része. Azonban nem biztos, hogy jó ötlet a kliens használata.

Új stratégiát vetettek be az illegális tartalomszolgáltatók, legyen szó akár a The Pirate Bayről, akár a Kickass Torrentről. Egy Torrents Time nevű pluginnak köszönhetően tulajdonképpen streamelni lehet a filmeket, sorozatokat, azaz a felhasználó letöltés nélkül, a böngészőjéből nézheti ezeket.

Ehhez csak egy bővítményt kell letöltenie, és mindegy, hogy Chrome-ot, Internet Explorert vagy Firefoxot használ.

©

Még ha a plugin nem is visz közvetlenül vírust a gépre, nem árt óvatosnak lenni, mert nem veszélytelen a használata – hívta fel a figyelmet egy blogíró, Andrew Sampson. Blogjában különböző programozási trükköket mutat be, amelyekkel a bővítmény a legkülönfélébb, a felhasználó által nem feltétlenül kívánt célokra használható. Ilyen például a gép erőforrásainak illegális megosztása, de azt sem tesz jót, hogy a Torrents Time, ha tetszik, ha nem, folyamatosan fut a háttérben.

A blogíró még egy CPU-rendellenességet is észlelt a gépén, amit ugyancsak e bővítmény számlájára ír. A következtetése ebből adódóan egyértelmű, inkább ne is telepítsük a Torrents Time-ot, vagy ha már megtettük, szedjük le a gépről.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!