szerző:
hvg.hu

Nem kell túl mélyen nyúlni a pénztárcába az új Lumiáért, amely nem is kínál olyan rossz specifikációkat.

Február 1-jére ígérték, és kis csúszással ma meg is érkezett a Lumia 650, az az okostelefon, amelyet az utolsó ilyen márkanévvel futó készüléknek tartanak.

A készülék árcédulájára 199 dollár (ez kb. 55 ezer forint) került, ami igazán nem mondható eget rengető árnak, különösen ha figyelembe vesszük, hogy ezért a pénzért egy vékony (6,9 mm), alumínium elemekkel díszített, 5”-es kijelzővel szerelt, elegáns eszközt kapunk.

©

A Gorilla Glass 3-mal védett AMOLED megjelenítő felbontása 720 x 1280 pixel, ami azért nem versenyezhet a felsőkategóriás telefonokkal, de ezúttal nem is ilyenről van szó. A hátoldali kamera 8 MP-es, ennél is láttunk már jóval többet, viszont az iPhone-ok óta azt is tudjuk, nem minden a pixelszám. Úgyhogy várjuk meg, milyen felvételeket készít majd a Lumia 650.

A motorháztető alatt 1,3 GHz-es négymagos Snapdragon 212 chipkészlet és Adreno 304 GPU dolgozik, 1 GB RAM támogatásával. A 16 GB-os natív tárhely 200 GB-ra bővíthető. Pozitívum, hogy a 2000 mAh-s akku eltávolítható. A mindössze 122 gramm tömegű telefon a mobil Windows 10-et futtatja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!