szerző:
hvg.hu

Az LG G5-ön kívül, amelyik kétségkívül a csúcskategóriát színesíti, új, izgalmas középkategóriás telefonokat is bemutat az LG a jövő heti MWC-n.

Az új X sorozat tagjaiként mutatja be jövő héten az LG két új telefonját, az X cam-et és az X screent. Ahogy arra a nevükből is következtetni lehet, az előbbinek a kamerája, míg az utóbbinak a kijelzője különleges.

Bár középkategóriás készülékekről van szó, néhány olyan high-end funkciót, kialakítást is kaptak, amelyek csak a drága telefonok sajátjai. Az X screennek például lesz egy második kijelzője is, olyan, mint amit az LG V10-nél ismerhettünk meg. A X cam pedig dupla kamerát kap a hátoldalára, ilyenről pedig az LG G5-tel kapcsolatban lehetett hallani.

További jellemzők is kiszivárogtak a telefonokról. Ezek szerint az LG X cam-nek 5,2”-es 1920 x 1080 pixeles IPS In-Cell kijelzője lesz (ennél az érintésérzékeny réteget közvetlenül a folyadékkristályos vezérlő áramköri összetevők közé építik). 1,14 GHz-es nyolcmagos processzora lesz, amelyet 2 GB-nyi RAM támogat. A belső memória 16 GB, de ez akár 2 TB-ig bővíthető. Hátul 13 és 5 MP-es dupla, LED vakus kamerarendszer található a telefonon, míg a szelfikészítő 8 MP-es. A mindössze 118 gramm súlyú készülékbe egy 2520 mAh-s akku került. A telefon Android 6.0 Marshmallow-t futtat.

©

Az LG X screen is ezt az operációs rendszert kapja. A kijelzője valamivel kisebb, 4.93”-es, és 1280 x 720 pixel a felbontása (ugyancsak IPS In-Cell technológia). Van viszont egy második, 1,76”-es és 520 x 80 pixeles kijelzője is, ezen jelenhetnek meg a fontos értesítések, az akkutöltöttség, a dátum, a pontos idő.

Négymagos 1,2 GHz-es processzor és 2 GB RAM gondoskodik az érdemi munkavégzésről, a natív tárhely ugyanakkora, mint az X cam-nél. Itt „csak” egy 13 MP-es kamera van hátul, és egy 8 MP-es a telefon frontoldalán. A készülék súlya 120 gramm, és egy 2300 mAh-s akku gondoskodik a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről.

Az LG X cam titánezüst, fehér, arany és rózsaarany színekben, az LG X screen feketében, fehérben és rózsaaranyban érkezik. Márciustól kerül az ázsiai, európai és latin-amerikai piacra. Az árazásáról egyelőre nincsen hír, de nagy valószínűséggel kellemes középkategóriás árakra számíthatunk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!