szerző:
hvg.hu

Intelligens edzőcipőt is bemutat a Samsung a jövő héten kezdődő MWC-n.

A Samsung a saját háza táján belül kínál lehetőséget az innovatív ötletek kidolgozásához, és Salted Venture nevű startupja készítette el az iOFIT nevű intelligens edzőcipőt.

A cipőbe számos érzékelőt, így nyomásérzékelőket, gyorsulásmérőt rejtettek el, amelyek olyan, a láb által közvetített információkat gyűjtenek össze, amelyek egyébként a léptekkel együtt tovatűnnének. Az érzékelők adataink megjelenítésével és értékelésével javíthatóvá válik a cipő viselőjének testtartása, jobban figyelhet az egyensúlyára edzés közben.

©

Az adatok valós időben jelennek meg egy nyomástérképen, ez a cipővel párosított okostelefon képernyőjén látható, persze a kapcsolódó app irányítása mellett. Vannak persze statikus és drága berendezések is, amelyek hasonló jellemzőket mérnek, azonban épp az volt a cél, hogy egy hordozható (és egy cipő tényleg az) és költséghatékony megoldás születhessen.

©

A Samsung most tárgyalásokat folytat a legismertebb edzőcipőmárkákkal, de azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet kereskedelmi forgalomba az iOFIT. Mindenesetre jövő héten Barcelonában közelebbről is meg lehet majd szemlélni a prototípust.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!