szerző:
hvg.hu

Pár kivételtől eltekintve technológiai cégek vezetői kerültek fel egy olyan idővonalra, amely azt méri össze, hogy kinek mennyi időre volt szüksége az első millió dollárhoz, majd a milliárdossá váláshoz. Ugye kitalálják ki a rekorder?

Egy érdekes honlap készült a világ legismertebb és leggazdagabb cégvezetőiről, hiszen a From Millions to Billions pár kivételtől eltekintve technológiai sikertörténetek letéteményeseit mérte össze egy érdekes szempontból. A weboldalra kattintva egy idővonal jelenik meg, amelyen két adat látható: az adott személy hány évesen lett milliomos és milyen idősen vált milliárdossá - ez természetesen dollárban értendő.

A rekorder ki más lehetne mint a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg, aki a legfiatalabb milliomos és milliárdos is lett, a két titulus megszerzése között pedig alig telt el két esztendő. A második helyezett nem annyira ismert: a Snapchat megalkotója, Evan Spiegel. Bill Gates pedig fel sem tudott kerülni a dobogóra, hiszen a Google társalapítója, Larry Page is lekörözi.

A további érdekességekért érdemes átböngészni a listát, ott van még többek között Elon Musk (Tesla, SpaceX) és Jeff Bezos (Amazon) is. Ha valakit nem ismer, a nevükre húzva az egeret, megjelenik, hogy melyik céget vezetik.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!