szerző:
hvg.hu

A Nissan – igen, az a Nissan – olyan rendszert épített, ami egyetlen parancsra a helyére navigálja a székeket.

Az autóiparban jelenleg a cégek többsége valamilyen vezető nélküli járművön dolgozik, és bár a végleges megoldásra egyelőre várni kell, részmegoldások már vannak. Ilyen például a Tesla vezetést segítő funkciója, az Apple okosórájáról pedig már utasítást is adhatunk neki, hogy álljon ki a garázsból.

A fejlesztések terén a Nissan sem akar lemaradni, a japán cég épp az intelligens parkolássegítő rendszerén dolgozik, a technológia promóciójához pedig egy zseniális megoldást találtak ki: mi lenne, ha ez a hétköznapi tárgyak esetében is működne? A végeredmény: az automatizált irodai székek.

A székek talpába motort szereltek, a falakról pedig kamerák figyelik azok pozícióját. A rendszert tapssal lehet aktivizálni, ami után a székeket a wifin keresztül érkező jelek segítségével a központi számítógép a helyükre navigálja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!