szerző:
hvg.hu

Egy benchmark-eredmény jelentős különbséget mutat a Galaxy S7-ek között, attól függően, hogy melyik chipkészletet tették az eszközbe.

Bár a Galaxy S7 hivatalos bemutatásáig néhány nap még hátravan, ez nem jelenti azt, hogy ne léteznének már ilyen telefonok. Korábban ki is szivárgott az AnTuTu benchmarkoldalon egy eredmény – számolt be róla a Phone Arena.

Egy olyan Galaxy S7-ről van szó, amelyikbe a Samsung saját Exynos 8890 chipkészlete került, és az elért 105 000 pont tényleg fantasztikus. De még ezt is 20 százalékkal felülmúlja az az eredmény, amit egy nemzetközi modell, egy Franciaországból származó Galaxy S7 edge produkált Snapdragon 820 chipkészlettel a motorháztető alatt: 125 288 pontot jegyeztek fel.

©

A különbség elsősorban a GPU pontszámaiból adódott, jelezve, hogy az Adreno 530 GPU tényleg remek lehet a megrögzött játékosoknak. Az Exynosba a Mali-T880MP12 grafikus processzor került, és bár 12 mag van benne, mégiscsak egy általános ARM architektúra, szemben a személyre szabottabb Adreno-vonallal.

Persze ettől függetlenül mindkét chipkészlet erős, és kérdés, van-e egyáltalán olyan játék a Play Store-ban, amely valóban megizzasztaná a GPU-kat. Ráadásul az AnTuTu oldalán is figyelmeztetnek, hogy tesztváltozatokat vizsgáltak, a végleges készülékek pontszámai még változhatnak.

A Galaxy S7-et egy nappal a barcelonai MWC hivatalos nyitása előtt mutatják be, és március első felében kerülhet a boltokba. Ha addig is kíváncsi, hogy milyen értesülések láttak róla eddig napvilágot, kattintson erre a linkre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!