szerző:
hvg.hu

Jó volna, ha valaki mindig figyelmeztetne, ha esernyőt kell magunkkal vinni. Az alábbi app éppen ezt teszi.

Ma már számtalan helyen megnézhetjük, hogy milyen időjárás várható, és ami talán még ennél is fontosabb, hogy fog-e esni, azaz vigyünk-e esernyőt is magunkkal, azonban a Will it Rain? nevű iOS-es app egyetlen kattintásra informál erről, sőt napi értesítést küld az aznapra vagy a másnapra vonatkozóan.

Az app működése igazán egyszerű. A letöltése után engedélyezni kell, hogy hozzáférhessen a helyzetünkhöz (egyébként nincs sok értelme a használatának), majd azonnal kapjuk is az esőre kihegyezett időjárás-jelentést. Innen persze azért nem hiányozhat a hőmérséklet sem, a Beállításoknál megadhatjuk, hogy ezt milyen mértékegységben mutassa az app. Nemcsak egyszavas választ (Yes vagy No) kapunk kérdésünkre, hanem azt is láthatjuk hány százalékos valószínűséggel és milyen fajta esőre számíthatunk.

©

Az adott nap mellett a következő napi kilátást is megnézhetjük, és azt is beállíthatjuk, hogy pontosan mikor kérünk értesítést az aznapra vagy a másnapra várható csapadékról. Van Androidra is egy hasonló alkalmazás, ennek a neve Will it Rain Tomorrow?, de ez picit egyszerűbb, mint az ismertetett iOS-es app.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!