szerző:
hvg.hu

A Szövetségi Nyomozó Iroda minden valószínűség szerint a világ egyik legrosszabb videojátékát fejlesztették le azzal a céllal, hogy megállítsák az interneten terjedő radikalizmust.

A napokban indította útjára internetes kampányát az FBI, hogy felhívja a fiatal felhasználók figyelmét az radikalizmus veszélyeire, és igyekezzen őket megvédeni a radikalizációtól. A Don’t be a puppet (szabad fordításban: Ne légy báb) program részeként egy böngészős játékot is készítettek, amit a Blame, vagyis Hibáztat(ás) menüpont alatt helyeztek el.

©

A Slippery Slope nevű játék végtelenül egyszerű: a lebutított grafikájú programban egy kecskét kell a jobbra-balra nyilakkal irányítani, hogy elkerüljük a különböző akadályokat. Ha egynek is nekiütközünk, a kecske pixeleire robban. A játékban 6 nehézségi szint van, az egyes pályák teljesítésénél pedig egy-egy példát közöl az FBI a „kifacsart gondolkodásra”. Ilyen például, hogy „az ellenség felelős az igazságtalanságért”, vagy hogy „az erőszak egy jobb világot teremt”. Ha mind az 5 életet elbukjuk, az összes mondatot egyszerre olvashatjuk el.

Hogy ezzel pontosan hogyan akarja megakadályozni az FBI az internetes radikalizálódás terjedését, az nem egészen világos, ennél ugyanis az sem lett volna sokkal rosszabb, ha a témában kiadnak egy egyszerű közleményt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!