szerző:
hvg.hu

Elsősorban, de nem kizárólag windowsos okostelefonokból válhat notebook, ha megvalósul az alábbi ötlet.

A manapság oly divatos kettő az egyben készülékek nem tartoznak az olcsó eszközök közé, viszont az tényleg jó a felhasználónak, hogy csak akkor használja notebookként ezeket, ha éppen szüksége van rá.

A Nex cég egy pénztárcakímélőbb megoldást keresett, és most az Indiegogón gyűjti a pénzt ötletére. Egy olyan, a Windows 10 Continuum jellemzőt kihasználó eszközről van szó, amelyikkel egyszerűen notebookká alakítható a windowsos okostelefon.

A NexDock az első pillanatban olyan, mintha egy igazi hordozható számítógép volna, azonban valójában „nincsen lelke”, egy 14”-es, saját akkus kijelzőről, illetve egy kapcsolódó Bluetooth billentyűzetről van szó. Ehhez kell csatlakoztatni a windowsos telefont, és máris ott a teljes értékű notebook.

©

Azonban nem csak windowsos eszközökkel használható, van ugyanis mini HDMI portja, és erre másféle eszköz is köthető, így nagyobb képernyőn követhetjük nyomon, ami mondjuk kisebb tabletünk kijelzőjén történik. Még a világ legkisebb PC-je is csatlakoztatható hozzá (ugye nem kell ecsetelni, hogy a NexDock használata azért kényelmesebb, illetve második monitorként is bevethető.

A NexDock most kezdte el gyűjteni a pénzt az Indiegogón (a legolcsóbb 79 dolláros változat már el is fogyott), de ha júniusban majd megjelenik, akkor sem lesz túl drága, 100 dollár körüli összeget kérnek érte.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!