szerző:
hvg.hu

Elsősorban, de nem kizárólag windowsos okostelefonokból válhat notebook, ha megvalósul az alábbi ötlet.

A manapság oly divatos kettő az egyben készülékek nem tartoznak az olcsó eszközök közé, viszont az tényleg jó a felhasználónak, hogy csak akkor használja notebookként ezeket, ha éppen szüksége van rá.

A Nex cég egy pénztárcakímélőbb megoldást keresett, és most az Indiegogón gyűjti a pénzt ötletére. Egy olyan, a Windows 10 Continuum jellemzőt kihasználó eszközről van szó, amelyikkel egyszerűen notebookká alakítható a windowsos okostelefon.

A NexDock az első pillanatban olyan, mintha egy igazi hordozható számítógép volna, azonban valójában „nincsen lelke”, egy 14”-es, saját akkus kijelzőről, illetve egy kapcsolódó Bluetooth billentyűzetről van szó. Ehhez kell csatlakoztatni a windowsos telefont, és máris ott a teljes értékű notebook.

©

Azonban nem csak windowsos eszközökkel használható, van ugyanis mini HDMI portja, és erre másféle eszköz is köthető, így nagyobb képernyőn követhetjük nyomon, ami mondjuk kisebb tabletünk kijelzőjén történik. Még a világ legkisebb PC-je is csatlakoztatható hozzá (ugye nem kell ecsetelni, hogy a NexDock használata azért kényelmesebb, illetve második monitorként is bevethető.

A NexDock most kezdte el gyűjteni a pénzt az Indiegogón (a legolcsóbb 79 dolláros változat már el is fogyott), de ha júniusban majd megjelenik, akkor sem lesz túl drága, 100 dollár körüli összeget kérnek érte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!