szerző:
hvg.hu

Több mint 1,3 millió dollár gyűlt össze a Kickstarteren egy egyedülálló okostelefonra, amelyik az ígéreteknek megfelelően mostantól megvásárolható.

Kiemelt figyelem övezte a Nextbit cég Kickstarter-kampányát, és nemcsak az egyedülálló okostelefonja miatt, hanem azért is, mert egy olyan cég gyűjtötte így a pénzt, amelyet az Apple és a Google androidos részlegének volt alkalmazottai alapítottak. Várható volt tehát, hogy nem akármilyen eszköz kerül majd ki műhelyükből.

A felhőtárolást is felhasználó Nextbit Robinra rengeteg pénz (több mint 1,3 millió dollár) gyűlt össze, és mostantól a készülék már meg is vásárolható. Két színben árulják, mentában és „éjfél” kékben, 399 dollárért.

©

S hogy mit kap a felhasználó ezért a pénzért? A telefon 5,2”-es 1080p IPS LCD kijelzőjét Gorilla Glass 4 védi. A készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 808-as processzor dolgozik 3 GB RAM támogatása mellett. A natyv tárhely 32 GB, de ez a már említett felhőtárolásnak köszönhetően további 100 GB-tal megtoldható.

A hátoldali kamera 13 MP-es, a frontoldali 5 MP-es. A készüléknek van ujjlenyomat-olvasója is, és támogatja a gyorstöltést (Qualcomm Quick Charge 2.0). A telefon az Android egy módosított változatát futtatja, amelyik feltölti a nem használt appokat egy szerverre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!