szerző:
hvg.hu

Strapabíró lesz és adott esetben akár életmentő is az a mobil, amely a világon elsőként kap beépített hőkamerát. A jövő heti MWC-n mutatják be.

Azután hogy a FLIR Systems bejelentette a tűzoltásnál a vészhelyzetben lévő emberek felderítésében, valamint a mezőgazdaságban a növények egészségi állapotának monitorozásában nagy segítséget jelentő, drónra szerelhető hőkameráját, most itt a másik hasznos újdonság. A cég ugyanis mobilba építhető hőkamerát is fejlesztett, amelyet először a jövő heti MWC-n debütáló CAT S60 mobil kap meg.

A világ első beépített hőkamerás mobiljával 15-30 méteres körzetben lehet mérni a körülöttünk lévő dolgok hőmérsékletét. Ezen felül strapabíró is lesz a mobil, hiszen 5 méterig vízálló, valamint 1 milliméter vastag Gorilla Glass 4 kijelzőt kap. Ez dupla olyan vastag, mint amit megszoktunk az okostelefonoknál, így ha sokszor leejtjük, akkor sem lesz semmi baja.

©

A CAT S60 akkumulátora 3800 mAh-es lesz, érdekesség, hogy 105 decibeles hangszórót is kap. A 4,7 colos kijelző, a 3GB-os RAM, a 32 GB-os memória, a 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamera mellett talán soknak tűnhet a 600 dolláros (kb. 167 ezer forintos) ár, de a legújabb Androiddal és Snapdragon 617-es chipkészlettel érkező készülékben olyan hőkamera van, amely önmagában egy tokkal együtt több mint fele ennyibe kerül.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!