szerző:
hvg.hu

Nem bírták a Ringing Bells szerverei azt a nyomást, amit a felhasználók gyakoroltak rá, mindenki a legolcsóbb okostelefont akarja.

Még az olcsóbbnál is olcsóbb: a korábbiakkal ellentétben nem hét, hanem – átszámolva – négy dollár (kb. 1100 forint) sincs az indiai Freedom 251 okostelefon ára, amit immár online lehet előrendelni. Azaz csak lehetne, a gyártó Ringing Bells szerverei ugyanis összeomlottak a felhasználók felől érkező nyomás alatt. A cég ígéretet tett, hogy javítja a hibát, és újra elindul az értékesítés. Cikkünk írásának idején újra dolgoztak a szerverek.

Állítólag már az első napon 30 ezer megrendelés érkezett, ami azért nem annyira sok, viszont úgy tudni a másodpercenkénti 600 ezres oldalletöltést nem bírták a szerverek.

©

Sokan szkeptikusak, átverést sejtenek, nem hiszik, hogy ennyi pénzért valóban adható oksotelefon, azonban a Ringing Bells igazgatója próbálja megnyugtatni a kétkedőket. Nem titkolunk semmit, a beérkezett pénzt letéti számlára helyeztük – mondta egy interjúban, hozzátéve, hogy 2,5 millió készüléket fognak online és ugyanennyit offline értékesíteni, és a kiszállítások meg is történnek áprilistól június végéig.

A fenntartás amúgy érthető, különösen a telefon specifikációit látva. A dupla SIM-es Freedom 251 ugyanis 4”-es QHD IPS kijelzővel érkezik. 1,3 GHz-es processzor dolgozik benne 1 GB RAM-nal, és a belső, 8 GB-os tárhely microSD kártyával 32 GB-osra bővíthető. 3,2 MP-es a hátsó és 3 MP-es a frontoldali kamerája. 1450 mAh-s akku került bele. A nem egészen 4 dolláros telefon Android 5.1-et futtat, és számos előretelepített alkalmazással kerül a felhasználókhoz.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!