szerző:
hvg.hu

Irigykedhetnek a korábbi Galaxyk tulajdonosai, hiszen a küszöbön álló modellbe egy olyan jellemző is bekerül, amit eddig nagyon hiányoltak.

Most már tényleg csak néhányat kell aludni addig, hogy a Samsung – közvetlenül az idei MWC kapuinak megnyitása előtt – bemutassa legújabb csúcstelefonját, a Galaxy S7-et, de még így, az utolsó pillanatban is egymást követik a kiszivárogtatások.

Láthattunk már éles képeket az új telefonról, sőt egy hivatalos promó videót is, amelyen már az látható, hogy többé-kevésbé vízálló a készülék. Korábban egy dubaji oldalon az új telefonok árai is láthatók voltak (Galaxy S7: 1150 dollár, Galaxy S7 edge: 1225 dollár), azonban ezeket az információkat később eltávolították.

Legutóbb az Android Authority oldalon jelent meg egy közelebbről nem megnevezett forrástól származó, 15 másodperces videó, amelyen már kézbe is vették az új Galaxyt.

Ugyancsak ettől a forrástól képeket is kapott az oldal, és egyiken egy kártyatartó, egy microSD-SIM kombó látható.Úgy tűnik, igazak voltak azok a híresztelések, amelyek szerint a Samsung végre beadja a derekát, és bővíthetővé teszi a natív tárhelyet. A korábbi típusoknál ezt nem tette meg, valószínűleg ugyanazért, amivel a Xiaomihoz igazolt Hugo Barra is indokolta, miért nincs általában ilyen bővítési lehetőség a csúcskategóriás telefonokban.

©

Az Android Authority néhány specifikációt is közölt. Ezek szerint a készülék Android 6.0 Marshmallow-t futtatna, IP68-as (vagy IP67-es) minősítésű lenne. A hátoldalra 12 MP-es kamera kerülne, de ebből ne vonjunk le elhamarkodott következtetéseket, a Samsung ugyanis élenjár az okostelefonok kameratechnológiájában. A Galaxy S7-ben egy 2800 mAh-s akku gondoskodna a minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről.

Ha az elsők közt szeretne tudni a Galaxy S7 hivatalos bejelentéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!