szerző:
hvg.hu

A filmek és sorozatok rajongóinak szórakozását egy csapásra el tudja rontani, ha böngészés közben véletlenül megtudják, hogy mi történik a várva várt alkotásban. Ez a Chrome-bővítmény eltüntet minden spoilert a netről.

Nem mindenhol jelzik a neten, hogy spoilerveszély várható, azt pedig még nehezebb kivédeni ha például egy ismerős utal a Facebookon annak a sorozatnak a fejleményére vagy filmnek a fontos jelenetére, amit még még csak tervezünk megnézni. Az ilyen eseteket előzi meg tökéletesen a Spoiler Protection Chrome-bővítmény.

A magyar menüvel rendelkező szolgáltatás nagyon egyszerű, ráadásul külön segít a felhasználóknak a jelzéssel, hogy mostanában milyen sorozatok új részei vagy évada várható. Itt fel is ajánlja, hogy bekapcsoljuk adott sorozat spoiler-metesítését, ami azért jó, mert a feketelistára az összes olyan kifejezést automatikusan beteszi, amelyek köthetők a sorozathoz vagy filmhez (szereplők és színészek neve, cím, rendező, stb.).

A Walking Dead szűrése esetén például ezt kapjuk, ha a bővítmény ikonját megnyomva bekapcsoljuk a szolgáltatást és az elrejtést kérjük az adott szavakhoz és nevekhez, amelyek listáját természetesen saját kezűleg is bővíthetjük.

©

Ezután például így néz ki egy Google találati oldal, ha az adott sorozatra keresünk.

©

Amennyiben tudjuk, hogy adott oldalon biztos nem kapunk spoilert, akkor az ilyen takarásokat azok bal felső sarkában eltüntethetjük.

Ha érdeklik a hasonlóan hasznos Chrome-kiegészítők, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.