szerző:
hvg.hu

Egy különleges kiállításra invitáljuk: itt a tweetek kelnek életre.

Nem mindennapi feladatra vállalkozott az olasz Fuse nevű digitális művészeti stúdió: Amygdala elnevezésű installációja a tweetek audiovizuális megjelenítését tűzte ki célul. A Sentiment Analysis nevű folyamat valós időben, másodpercenként 30 tweetet elemez (a szövegük alapján), és az alábbi hat érzelem valamelyikébe sorolja: boldogság, harag, szomorúság, undor, csodálkozás és félelem.

Az érzelmek hangos-színes megjelenítésének ad otthont egy kiállítás egy egész évig, a nap 24 órájában. Az installáció elnevezése egyébként nem véletlen, az amigdalát mandula formájú neuroncsoportok alkotják az agyban, és fontos szerepe van az érzelmi reakciók feldolgozásában.

©

A tweetek folyamatos áramlását 125 952 LED-ből álló 41 oszlopon lehet látni, ezeket 2,75 kilométer hosszú üvegszálas kábel táplálja. A kiállítóteremben pedig a már említett elemző folyamat végeredménye látható 12 videofalon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!