szerző:
hvg.hu

Nem csak a képernyőméret a különbség az Alcatel most bejelentett két androidos telefonja között. Közös pontjuk is van: a kategóriájukhoz mérten barátságos árazás.

Az Apple-féle számozáshoz hasonlóan 4 és 4s modellszámot kapott az a két telefon, amit a barcelonai Mobile World Congress 2016 szakkiállítás előtt mutatott be az Alcatel.

©

Az Idol 4 előlapját egy 5,2 colos, 1920x1080 pixel (full HD) felbontású képernyő határozza meg. Alá egy 4+4 magos (1,7 GHz + 1,2 GHz) Snapdragon 617-es processzor, kiviteltől függően 2 vagy 3 GB RAM, 16 GB-os (bővíthető) belső tárhely, egy 13 megapixeles kamera, valamint egy 2610 mAh-es akkumulátor került.

©

A nagytestvérként bemutatott Idol 4S képernyője már 5,5 colos, de nem csak a méretén, hanem a felbontásán is növeltek: 2560x1440 pixeles lett. (Ráadásul nem IPS LCD, hanem AMOLED technológival készült.) A processzor 4+4 magja itt 1,8 és 1,4 GHz-nyi lőerőt biztosít, RAM-ból fix a 3 GB, a kamera 16 megapixeles, a bővíthető belső tárhely mérete pedig már alapból is 32 gigás. Az akkumulátor kapacitását – a nagyobb képernyőhöz és teljesítményhez igazítva – ebben a modellben 3000 mAh-re növelték.

©

Az egyaránt 4G-képes készülékeken Android 6.0 Marshmallow operációs rendszer fut. Közös még bennük, hogy saját kategóriájukon belül viszonylag olcsók: az Idol 4-es 250 dollárba, az Idol 4S pedig 400 dollárba kerül majd. Ez az olcsóbb modell esetében 85 ezer forintos, a csúcskategóriás esetében 140 ezer forint körüli hazai (szolgáltatófüggetlen) árat jelenthet.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!