szerző:
hvg.hu

A Windows 10 operációs rendszer futtató MateBookot hívhatjuk a Microsoft Surface és az iPad Pro konkurensének is.

Bemutatta első, táblagépből laptoppá alakítható eszközét a Huawei. A Mobile World Congress 2016 szakkiállításon bejelentett gép képernyője 2160x1440 pixel felbontású és 12 colos, ez már éppen alkalmas arra, hogy dolgozni is lehessen vele. A kijelző által meghatározott méret mellé egyébként egy 6,9 mm-es vékonyság társul, ami nagyjából akkora, mint az aktuális csúcstelefonok hasonló értéke.

A MateBook mellé nem csak egy billentyűzetet lehet tenni – amellyel a gépet összecsatolva máris laptop lesz előttünk –, hanem egy, a gyártó szerint 2048 féle nyomáserősség megkülönböztetésére képes érintőtoll is.

©

A 63 dekás gép különféle specifikációkkal lesz megvásárolható, az Intel Core M3 processzora a belépő szinten jelenti, de lesz M5-ös és M7-es modell is. Az eszköznek így nem tudunk egyetlen árat mondani, csak annyi biztos, hogy valahol 799 és 1799 euró (246 és 555 ezer forint) közé lesznek beárazva a különböző képességű modellek.

A dobozba sajnos egyik esetbe sem kerül bele a plusz 149 euróért (kb. 46 ezer forint) megvásárolható billentyűzet, valamint az 69 euróra (kb. 21 ezer forint) beárazott toll. Egy valóban laptopként szolgáló MateBook tehát nem lesz olcsó, mert ha a tollat le is lehet spórolni a szettből, ehhez a funkcionalitáshoz a billentyűzetes tokra mindenképpen szükség lesz. Így az alapmodell közel 300 ezer forintba kerül majd. A készülék és kiegészítői várhatóan a második negyedévben jelennek meg Magyarországon.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!