szerző:
hvg.hu

A Samsung által a Mobile World Congress szakkiállítás előtt bemutatott Exynos 7 Octa 7870-et processzort a jövő középkategóriás okostelefonjaihoz és más mobil eszközeihez fejlesztették ki.

Az új processzorral Samsung a piacon elsőként alkalmaz 14 nanométeres FinFET technológiájú processzorokat középkategóriás mobileszközökben. Ennek gyakorlati értelme az,hogy az új Exynos 7 Octa 7870 adott teljesítményszinten 30 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a 28 nanométeres High-k Metal Gate technológiájú egylapkás processzorok.

©

Az Exynos 7 Octa 7870 nyolc 1,6 GHz Cortex-A53 típusú maggal és gyors mobilnetezést lehetővé tévő, LTE Cat.6 2CA modemmel szerelték fel. a középkategóriás telefonok 4G-s mobilnetes képessége mellett jobb lehet a képernyőjük és a kamerájuk is: a processzor támogatja a 1080p 60fps-es videó lejátszást és a WUXGA (1920x1200) képernyő felbontást; a képi jel-feldolgozó (ISP) pedig egyaránt lehetőséget kínál hátlapi és előlapi kamerákkal rögzített nagyfelbontású, akár 16 megapixeles képek, illetve 8 megapixeles kétkamerás üzemmódban rögzített fotók készítésére is.

Az Exynos 7 Octa 7870 tömeggyártása még márciusban megkezdődik.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!