szerző:
hvg.hu

Az egyik fejlesztőcég úgy gondolja, nem biztos, hogy mindenki számára jó ötlet az e-mail címes azonosítás, és megoldást is kínál erre.

A svéd Truecaller cég, amelynek népszerű hívóazonosító alkalmazása elérhető AndroidraiOS-re és Windowsra is, úgy véli, hogy az appok fejlesztői nem vesznek figyelembe egy óriási piacot, méghozzá a feltörekvő országokét. Ezeken a helyeken ugyanis megbízhatatlan és lassú az internet, és közel sem olyan elterjedt az e-mailezés, mint a fejlett nyugati világban.

Internetezni persze interneteznek, de ehhez a fő hozzáférési csatorna a mobiltelefon (köztudott, hogy egészen olcsó modellek kerülnek a fejlődő piacokra). Ilyenkor vetődik fel a kérdés a Truecaller szerint, hogy ha tulajdonképpen csak telefont és üzenetküldő appokat használnak, akkor miért kell e-mail cím a regisztrációhoz.

Persze létezik Facebook- és Twitter-alapú regisztráció, azonban a Truecaller ennél jobb megoldást talált, amiről – többek között – a TechCrunch számolt be. Egy DSK-t (szoftverfejlesztő készletet) készítettek, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó – ha már regisztrált Truecaller-felhasználó – a telefonszámát használhassa a regisztrációhoz.

©

A TrueSDK nevű készletet Indiában próbálják ki (itt van a Truecaller legnagyobb piaca, 100 millió felhasználó a 200 millióból), és már 12 partnerük van is ehhez, de hamarosan elérhetővé teszik bárki számára. Ráadásul nem is kérnek érte pénzt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!