szerző:
hvg.hu

Az Apple legsikeresebb termékeinek neve kis i betűvel kezdődnek, de azt sokan nem tudják, hogy miért. A válaszért 18 évet kell visszamenni az időben.

iPhone, iPad, iPod, iMac – minek ezek az i betűk az Apple termékek nevéhez? Ezt a kérdést sokan feltehették már magukban, de nem annyira ismert a válasz. A Mashable előkeresett egy korábbi képet, ami magyarázatot ad az elnevezésre.

©

A minőségre magyarázat, hogy a felvétel az iMac 1998-as bemutatásáról készült. Ez volt az Apple első i betűs terméke. Steve Jobs akkoriban elmagyarázta, hogy öt olyan (angolul) i betűvel kezdődő szó miatt kapta ezt a nevet, amely meghatározza a terméket. Ezek (magyarul): internet, egyedi, tanít, tájékoztat, inspirál.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!