szerző:
hvg.hu

Egy kicsit még mindig science-fictionnek hangzik, de szerintünk nem az. A Mobile World Congress szakkiállításon készített felvétel nem csak a Facebook igen valószínű jövőjéről árul el sok mindent, hanem úgy általában a mi jövőnkről.

Igazi meglepetés volt Mark Zuckerberg a Samsung MWC-s sajtótájékoztatóján. A Facebook alapítója a virtuális valóság építésével kapcsolatban került képbe, amelynek a Facebook az egyik fontos úttörője lehet a már előrendelhető VR-szemüvegével.

A képen az látható, ahogy Mark Zuckerberg a színpad felé vonul, miközben a – neves meglepetésvendégtől egyébként teljesen lázba jött – közönség tagjai nem közvetlenül a pár méterre elsétáló embert nézik, hanem virtuális valóságban követik az eseményt, teljesen megfeledkezve a "hagyományos" valóság élményéről. A "hagyományos" valóság kevésbé érdekes, tulajdonképpen másodlagossá válik a "mesterségesen kreálthoz" képest.

És hogy ez miért érdekes? Miért mutatja meg ez, hogy mivé válhat a Facebook, és úgy általában az életünk? Itt megtalálja a néhányakat elborzasztó, másokat lázba hozó választ.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.