szerző:
hvg.hu

Óriási meglepetés és persze nagy taps fogadta a Samsung tegnap esti eseményének előre nem bejelentett vendégét.

Korábban már sok minden kiszivárgott a Samsung vasránap esti Unpacked rendezvényéről, azonban egyvalamit sikerült titokban tartani: a meglepetésvendéget.

Az eseményen, amelyen a várakozásoknak megfelelően leleplezték a Samsung Galaxy S7-et és az S7 edge-et, az újságírók a Samsung Gear VR headsetjével nézhettek meg virtuális valóság demót. Amikor ennek vége lett, és levették a fejrevalót, nem más állt a színpad közepén, mint Mark Zuckerberg.

©

Elmondta, hogy 2016 a virtuális valóság éve lesz, és ennek jelei, eszközei már az MWC-n is láthatók. Utalt többek között a Samsung és az LG VR-kameráira és a HTC új VR-eszközére. Beszélt arról is, milyen más, ha ilyen eszközökkel fotózhatja nemrég született kislányát, a VR-felvételek a távolabb élő családtagok számára is egészen más élményt kínálnak.

Világossá tette, hogy a Facebook azon dolgozik, hogy az oldal a lehető legjobb platformja legyen a 360 fokos videóknak (kell is az erőfeszítés, hisz ott a konkurens YouTube). Dicsérte a Samsung Gear VR-jét, és véleménye szerint a Facebookkal történő integrációja a legkülönlegesebb közösségi élményt nyújthatja.

A milliárdos azt is bejelentette, hogy szorosabbra fűzik a kapcsolatot a Samsunggal a jövőben, bár a részletekbe nem ment nagyon bele. Azonban utalt közösségi VR-appok érkezésére, amelyek kiegészítenék a Samsung VR-alkalmazásainak listáját. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a Facebook hanyagolná az Oculus Riftet, amely állítólag már ebben az évben kereskedelmi forgalomba kerül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!