szerző:
hvg.hu

Virtuálisvalóság-szemüveget és 360 fokban rögzítő kamerát is fejlesztett az LG új csúcskészülékéhez.

A barcelonai Mobile World Congress szakkiállítás nulladik napján az LG nemcsak a világ első moduláris mobiltelefonját mutatta be, a G5 mellett jó néhány olyan eszközzel is előrukkolt a dél-koreai gyártó, amivel tovább növelhető a készülék nyújtotta mobilozási élmény. Ezek egy részét a könnyen eltávolítható aljba, vagy az USB-C portba lehet bedugni, a többit pedig Bluetoothon keresztül tudjuk majd használni.

©

A kiegészítők sorában találhatjuk a Cam Plus nevű eszközt, amivel amellett, hogy stabilabban foghatjuk a készüléket, a rajta elhelyezett gombok segítségével készíthetünk fotót, videót, zoomolhatunk, sőt, még 1200 mAh-s külső akkumulátorként is funkcionál.

Az LG által bemutatott Hi-Fi Plus-t a Bang & Olufsennel közösen készítette el a dél-koreai gyártó, ami a minőségi hangzást biztosítja majd. További előnye, hogy nemcsak az G5-tel, hanem számítógépekkel és más okostelefonokkal is használható.

Balra a Hi-FI Plus, jobbra az LG 360 CAM
©

A cég 360 VR néven egy virtuális valóság-szemüveget is készített, ami szintén a most bemutatott okostelefonhoz tartozik. A kábelen keresztül csatlakoztatható kütyü az LG szerint olyan élményt nyújt, mintha egy 130 colos televíziót nézne az ember 2 méter távolságból. A készülék kompatibilis a Google Cardboardhoz gyártott tartalmakkal, és természetesen az LG 360 CAM-mal készített felvételekkel is.

©

Ez utóbbi egy két, 13 megapixeles lencsével szerelt kamera, ami 200 fokban képes látni. Az eszközben helyet kapott még 3 mikrofon, 4 GB belső memória, microSD-slot, valamint egy 1200 mAh-s akkumulátor is. A telefonhoz kábellel csatlakozó kamera 2K felbontású videókat készít, amit a Google Street Viewra és a YouTube 360-ra is fel lehet tölteni.

©

Az LG az otthonok védelmére is gondolt, ehhez a Rolling Bot nevű kütyüt kínálja. A gömb alakú biztonsági kamerához a G5 wifin keresztül tud csatlakozni, az okostelefon így távirányítóként használható. Az eszközt bármilyen irányba elfordíthatjuk, optikájával pedig 8 megapixeles képet készít. A készülékben emellett helyet kapott egy hangszóró és egy mikrofon is.

Mindezek mellé a dél-koreai cég készített még néhány apróságot, mint például a Tone Platinum Bluetooth-fülhallgatót, a Bang & Olufsennel közösen készített, H3 névre keresztelt vezeték nélküli fülhallgatót, valamint a drónok számára fejlesztett okos távirányítót. Hogy mennyiért juthatunk hozzá ezekhez a kütyükhöz, az viszont egyelőre még kérdéses.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!