szerző:
hvg.hu

Az oroszok megmutatták, hogyan is néz ki a Samsung új telefonjának hűtési rendszere.

Nem kellett sokáig várni rá, hogy valaki ízekre szedje a Samsung új csúcskészülékét. A jelenleg is zajló barcelonai MWC 2016 szakkiállításon vasárnap este mutatták be a Galaxy S7-et, és a még jobb S7 edge-et, a tech körökben (el)ismert orosz Hi-Tech Mail nevű oldal máris szerzett belőle egyet, és megmutatták, mi lapul a fedél alatt.

©

Az oldalra hivatkozva a GSMArena azt írja, az elődhöz hasonlóan az S7 is hátulról bontható szét, ami annyit jelent, hogy könnyen ki lehet cserélni az akkumulátorát, a kijelzőhöz viszont jóformán atomjaira kell szedni.

©

A Gorilla Glass panelt odaragasztották a kerethez, és mivel nincs külön tömítése, ugyanez biztosítja a vízállóságot is. A microSD-slot és a SIM kártya rekesze ugyan megkapta a tömítést, ezzel együtt viszont érdemes vigyáznia annak, aki szétszedi a telefont, a ragasztó felmelegítése után ugyanis hiába rakja valaki össze ismét, nem marad vízálló a készülék.

©
©

A legérdekesebb része azonban a hőelvezető csöves (heatpipe) hűtési rendszer, amivel a Samsung eléri, hogy a saját fejlesztésű Exynos 8890-es chipkészlete ne melegedjen túl. Ebben vizet keringet a rendszer, ami a meleg hatására gőzzé válik, majd a hideg részeken lecsapódik. A GSMArena szerint a mérnökök remek munkát végeztek, a készülék ugyanis még egy benchmark-tesztnél sem kezd el (nagyon) melegedni.

©

Az oroszok szerint a ki/bekapcsoló, valamint a hangerőszabályzó gomb megbízható és tartós, azért pedig külön dicséret illeti a Samsungot, hogy az egyes alkatrészek – például a kamera – külön is eltávolíthatók, vagyis egy esetleges meghibásodás esetén nem okoz nehézséget a cseréjük.

Az Android 6.0 Marshmallow rendszert futtató készülékek március 11-én kerülnek forgalomba, a magyar mobilszolgáltatók árait itt találja.

A Mobile World Congress 2016 kiállítás összes újdonságát itt találja. Ha nem szeretne lemaradni a továbbiakról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.