szerző:
hvg.hu

Ez a 360 fokos YouTube-videó VR-szemüveggel fantasztikus lehet, de speciális eszköz nélkül is lenyűgöző. A BBC felvétele az eddigi legjobb példa arra, hogy milyen lehetőségek lesznek a jövőben a szórakoztatásban és az oktatásban.

Miután Mark Zuckerberg a barcelonai MWC 2016 szakkiálításon már megjelenésével is felvillantotta a jövőt, a Samsung meglepetésvendégeként arról beszélt, hogy az eddigiekhez képest teljesen más élményt kaphatunk a 360 fokos videókkal és a VR-szemüvegekkel.

Nem kellett sokat várni, hogy megkapjuk az első igazán komoly ízelítőt: megjelent már jó néhány ilyen típusú videó a YouTube-on, de a BBC felvétele az eddigi legtökéletesebb példa arra, hogy milyen látványos videókkal változhatnak szórakozási szokásaink, vagy akár az oktatás. A Facebook alapítójának gyermeke és úgy általában a jövő generációja is már ehhez hasonló tananyagoktól tanulhat és ámulhat az iskolában.

Ehhez nem is kell nagy beruházás, hiszen Magyarországon is elérhető a Google pár ezer forintos VR-szemüvege. Ha azzal nézi valaki ezt a videót, olyan érzése lehet, mintha mellette sétálna egy dinoszaurusz.

A videóban a legendás dokumentumfilmes, David Attenborough mutatja be "testközelből" a Földön valaha élt legnagyobb dinoszauruszt, a titanoszauruszt.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!