szerző:
hvg.hu

A Deutsche Telekom (DT) még az idén felszereli az első olyan antennákat, amelyek LTE-jeleket fognak küldeni az ég felé, hogy megkönnyítsék az internetezést a repülőkön, a 10 ezer méteres utazási magasságban.

Az európai légi hálózat tervezett kiterjesztése során az első LTE állomásokat várhatóan az év végén fogják kiépíteni Dél-Angliában. Hat tesztrepülést terveznek, melyek közül az elsőre már az idén sor kerül. Ezt fogja követni 2017 tavaszán az első üzleti célú pilot szolgáltatás a hálózaton, szintén Angliában.

Németország és Nyugat-Európa más, sűrűn lakott területein a tervek szerint 2017 közepétől lesz elérhető a szolgáltatás. Az MWC 2016 szakkiállításon tett bejelentés szerint 2018 elejére várható teljes európai piacindítás. Ekkorra az Immarsat műholdas szolgáltatóval együtt dolgozó DT összesen 300 LTE-állomást fog létrehozni és elindítani erre a célra Európa-szerte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!