szerző:
hvg.hu

Az adományozás lehető legegyszerűbb módját alkalmazhatja, ha Chrome böngészőt használ: ezt a bővítményt telepítve minden új lap nyitásakor jótékonysági szervezeteket juttat pénzhez.

A Tab for a Cause felhasználói már több mint 200 ezer dollárt adományoztak azzal, hogy a Chrome-bővítményt telepítették, majd neteztek tovább. A szolgáltatással ugyanis a beszerzés után nincs tovább dolgunk: akárhányszor nyitunk új lapot netezés közben, annyiszor adományozunk egy apró összeget rászorulóknak.

Sok kicsi sokra megy alapon a fejlesztők beszámolója szerint így jött össze tavaly közel 6000 rászoruló vízellátása és 182 hektárnyi esőerdő megmentése.

©

Mivel ingyenes az egész, természetesen arról van szó, hogy az új lap alján két reklám is megjelenik, ebből jön a pénz, de egyáltalán nem zavaróak a hirdetések. A bővítmény használata pedig nem csak nemes célt szolgál, hanem hasznos is: a bal felső sarokból megjeleníthető menüben könyvjelzőket és widgeteket adhatunk az oldalhoz.

Lehet például jegyzetelő doboz az új lapon, vagy olyan hely, ahol a Google Naptárban feltett eseményeinket látjuk, illetve kérhetünk beszámolókat és fotókat az újabb adományokról. Természetesen az új lap alján azt is látjuk, hogy a felhasználók mennyi pénzt dobtak össze.

Amennyiben pedig mobiljával is szeretne ingyen jótékonykodni, ezt a korábban ajánlott alkalmazást szerezze be.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!