szerző:
hvg.hu

Magyarországon is elérhetővé vált az újfajta lájkolás, igaz, hét helyett "csak" hat érzelem fejezhető ki vele.

Szerda délután hazánkban is bekapcsolta legújabb funkcióját a Facebook, aminek köszönhetően mostantól sokkal színesebben fejezhetjük ki érzelmünket egy-egy bejegyzés kapcsán. Bár az előzetesen kiszivárgott képeken hét különböző hangulatjelet lehetett látni, Magyarországon viszont a "tetszik" mellett egyelőre csak öt, a love, a haha, a wow, a sad és az angry érkezett meg. Magyar fordításban az imádom, vicces, hűha, szomorú és dühítő nevet kapták.

©

A használatához asztali gépen elég az egér kurzort a tetszik gomb fölé irányítani, ami után automatikusan felbukkannak a hangulatjelek. A bejegyzések alatt az is láthatóvá válik, milyen érzelmeket váltott ki a poszt a többi felhasználóból. A mobilalkalmazás egyelőre még nem frissült ezekkel a lehetőségekkel. [Frissítés: időközben aktiválták.]

Mark Zuckerberg tavaly ősszel robbantotta fel a netet, amikor bejelentette: bevezetik a “nem tetszik” gombot a Facebookon, döntését pedig nem sokkal később meg is indokolta. A felhasználók körében azonnal megindult a találgatás, hogy milyen formában ölt testet az új funkció, mire kiderült, bár a gombot szó szerinti értelemben nem vezetik be, a lájkolás mégis megváltozik.

A megoldást október elején el is kezdték tesztelni a spanyol, az ír, a chilei, a portugál és a kolumbiai felhasználóknál, január végén pedig a Facebook-vezér bejelentette, hamarosan az egész világ számára elérhetővé teszik az új funkciót.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook új funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!