szerző:
hvg.hu

A keddi népszavazási botrány után valaki úgy érezte, ideje átneveztetni a Google térképszolgáltatásával a választási irodát.

Egyre érdekesebb összefonódások derülnek ki a keddi népszavazási botrányról, valaki pedig úgy érezte, az ügy kapcsán érdemes lenne helyretenni a legnépszerűbb térképszolgáltatásban a választási iroda nevét. Az ismeretlen netnépművész alkotásaként a Google Mapsben, műholdas nézetben Nemzeti Választási Csalási Iroda látható az Alkotmány utcában.

©

A Google Maps közösségi funkcióit felhasználva rendszeresen trükközgetnek a rendszerrel, tavaly például "niggerként" azonosította Barack Obamát, előtte pedig Apple-gyalázó grafika került a térképekre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!