szerző:
hvg.hu

Most, hogy megjelent a Galaxy S7 mindenki arra kíváncsi, mivel fog majd kirukkolni a nagy ellenlábas, az iPhone 7.

Jó sokat kell még aludni addig, amíg az Apple bemutatja új csúcstelefonját (és most nem a márciusra valószínűsített iPhone 5se-re gondolunk, hanem az iPhone 7-re), ráadásul megpróbálják titokban tartani Cupertinóban, hogy milyen is lesz az új készülék.

Ez azonban nem akadályozza meg a hozzáértőbbeket abban, hogy spekuláljanak, netán meghallgassanak és tovább adjanak bennfentesnek tűnő kiszivárogtatásokat az iPhone 7-ről. Most, hogy a Samsung bemutatta a Galaxy S7-et, szinte naponta hallani valami feltételezést az iPhone 7-ről, illetve előkerülnek régebbi értesülések is, azt kutatva, melyik lesz vonzóbb a két csúcstelefon közül.

©

Az iPhone-nal kapcsolatos feltételezések közé tartozik, hogy teljesen vízálló lesz, és vezeték nélküli töltési lehetőséggel, illetve javított akkus üzemidővel érkezik. Állítólag egy új technológiát is bevet az Apple, amelynek köszönhetően a telefon egyes részei jobban lesznek védve az elektromos interferenciától, és ennek kapcsán jobb lesz a mobil- és a wifi-kapcsolat. Úgy hírlik, a chipen is változtat az Apple, és nagyobb hely szabadul majd fel az akku számára, amely így nagyobb és erősebb lehet.

A legtöbb iPhone LCD kijelzőt a Japan Display gyártja, és ez a cég most egy új, Pixel Eyes nevű technológiával rukkolt ki. Ennek köszönhetően a panel akkor is reagál az érintésre, ha az vizes ujjal történik, így könnyen elképzelhető, hogy az iPhone 7-et már esőben is jól lehet majd használni.

Az iPhone 7 kamerájának minősége is javulni fog a kettős kamerarendszer miatt. Új, vékonyabb dizájn is várható, valamint széltől szélig tartó képernyő (erre egy koncepcióvideó erejéig még visszatérünk).

Sokat hallottunk arról is, hogy az iPhone 7-en már nem lesz 3,5 mm-es audio jack (állt is már emiatt a bál rendesen), de többen úgy vélik, ennek kicsi a valószínűsége.

Nemrégiben egy élelmes Twitterező egy olyan kódrészletet fedezett fel az iOS 9.1-ben, ami arra utal, hogy egy egészen új és gyors adatátviteli technika is elérhető lesz az iPhone 7-ben. De, mint valaki megjegyezte, ennek a kicsi kódrészletnek igen csak nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy tényleg megjelenjen az iPhone 7-ben.

És persze koncepciók is szép számmal készülnek az új telefonl, amelyek közül az egyik legőrültebb az, amelyik azt mutatja, milyen volna, ha az iPhone 7-et valóban képernyő borítaná úgy egészében.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!